Defterdarlık Uzmanları Derneği Bilgilendirme Mesajı - Haberler
Anasayfa | Duyurular | Üyelik | Bize Ulaşın
BORÇ SORGULAMA
tümünü listele
Haberler Defterdarlık Uzmanları Derneği Bilgilendirme Mesajı

Defterdarlık Uzmanları Derneği Bilgilendirme Mesajı


Defterdarlık Uzmanları Derneği Bilgilendirme Mesajı

Dernek Yönetim Kurulu olarak; meslektaşlarımıza özellikle Derneğe üye olan meslektaşlarımıza, yaptığımız çalışma-proje-girişim? gibi her türlü adımda bilgi vermenin ve sürekli iletişimde kalmanın gereğine inanıyor ve bu konuyu çok önemsiyoruz.

Derneğe üye olmayan meslektaşlarımızı bir kenara koyarsak dahi, Dernek üyesi arkadaşlarımızın mesleğimizle ilişkili gelişmelere, Derneğimizin yapmış olduğu açıklamalara gereği kadar önem vermediğini üzülerek görüyoruz. Daha Dernek web sitesini dahi hiç açmayan, o kadar açıklama yaptığımız konuda dahi asparagas haberlere kulak asan, bize görüş- eleştiri-öneri sunun dememize rağmen bu yolu hiç denemeyen, ancak yine üzülerek sadece mali konularda bir gelişme olduğunda bir anda, anlık tepki veren bir meslek grubu olmuşuz.

Hepimizin ne kadar zorlu bir yoldan geçerek bu unvanı aldığı ve halen gün gibi sorunları ortada iken, maalesef yorulmuş, bıkmış, umutsuz, vurdumduymaz, karamsar bir ruh haline bürünmüşüz. İşte tüm bunlar ortada iken ve hepimiz mesleğimizle ilgili her sorunu apaçık bilirken, 7. senesinde olan bir Dernek olarak elimizden gelen tüm gücümüzle her cephede yakinen sorunlarımızı takip ediyor ve koşturuyoruz. Ayrıca bir meslek örgütü hem de kariyer bir meslek örgütü olma gereğince, sadece mali haklar değil, uzmanlıklarımızla ilgili alanlarda proje üretmek, basılı yayın çıkarmak, mali yönetim sistemimizle ilgili çalışma-toplantı etkinlikler yapmak gibi yüksek hedeflere yakınlaşıyoruz.

Bazen yaptıklarımız ve görüşmelerimiz noktasında, sizleri yeteri kadar bilgilendiremiyoruz. Ya da web sitesinde her ayrıntıyı sizinle paylaşamıyoruz. Bu demek değil ki Dernek Yönetimi yatıyor, uyuyor sorunlara duyarsız. Biz aldığımız sorumluluğun farkındayız ve üye olsun olmasın 2000 meslektaşımızı temsil ettiğimizin de farkındayız.

Önceki açıklamalarda ayrıntı verdiğimiz konular haricinde şu an fiiliyatta neler yaptığımızı kısaca paylaşırsak:

  • Bakanlığımız nezdinde mesleğimizle ilgili her sorun görüşülmektedir. (İş tanımı-Eğitim-Tayinler-İç Denetçilik) Ancak şu anda Personel Genel Müdürümüz, Muhasebat Genel Müdürümüz, Müsteşarımız vekaleten yürütülmektedir.

 

  • Dernek Yönetimi olarak bizimle veya Bakanlığımızla ilgili her türlü gelişme çok yakın takip edilmekte ve her türlü platform-görüşme-grup içerisinde gerektiğinde yer alınmakta ve diğer meslek mensuplarının attığı adımlar da takip edilip değerlendirilmektedir. Bu mihvalde; 666 sayılı KHK mağduru olan Derneklerle Ocak ayı içerisinde bir istişare toplantısına katılınmıştır, beraber hareket edebilme ve mali haklar konusunda atılacak adımlar tartışılmış ardından Derneğimiz Yönetim Kurulu konuyu değerlendirmiştir. Ardından Sayın DEFYADER Başkanı Mustafa IŞIK tarafından yapılan çağrıya icabet edilerek 17-18 Ocakta Çanakkale?de Dernek Başkanı düzeyinde toplantıya iştirak edilmiştir. Diğer meslek mensupları ve Dernekleri ile iletişim devam etmektedir.

 

  • Şu an asıl olarak mali haklarımız noktasında Yönetim Kurulu olarak çizdiğimiz stratejiye uygun olarak hareket edilmektedir. Bu konuda çalışmaların yanında görüşmeler de yapılmaktadır. En son Çankırı Milletvekili (Anayasa Komisyonu Başkanvekili) Sayın İdris ŞAHİN ile çok verimli ve olumlu bir görüşme gerçekleştirilmiştir. Konjonktür gereği atacağımız adımlar ve zamanlaması noktasında çok hassas davranmaktayız. Bu konuda doğru bir strateji çizdiğimiz ve emin adımlarla sona yaklaştığımızı biliyoruz. Ek gösterge konusu çok zor ama imkansız olmayan bir konu. Çünkü bizler çalışan, üreten ve her daim Devlet menfaatini ön planda tutan çalışkan ve hak eden bir unvanın mensuplarıyız. İlerleyen dönemde hepinizden bu konuda destek ve fiili yardım isteyeceğiz.

Değerli Meslektaşlarımız; biz kariyer bir mesleğin mensupları olarak, kırılmak, küsmek, kabuğuna çekilmek, isyan etmek gibi vahim durumlara düşmeyecek kadar kaliteli ve çalışkan insanlarız. Dernek olarak bazen sizlere attığımız adımlar noktasında bilgilendirmeyi tam yapamıyoruz. Ancak bilinmeli ki; bizler hepimiz için olabildiğince çalışıyoruz. Umarız güzel sonuçları hep birlikte alacağız. Sizden tek ricamız; bizi, web sitenizi, mail grubunuzu, takip etmeniz ve asılsız söylentilere kulak asmamanız. Bize destek olmanız, görüş öneri eleştirilerinizi hiç çekinmeden veya önyargıya kapılmadan bize iletmeniz.

            Saygılarımızla...




17.08.2015
Adres : Mithatpaşa Caddesi No: 16/11 Kızılay / ANKARA
Telefon : -  Faks :-
E-Mail : defuzder@gmail.com