Değerli Meslektaşımız Mehtap DURMAZ'ın Yeni Kitabı - Haberler
Haberler Değerli Meslektaşımız Mehtap DURMAZ'ın Yeni Kitabı

Değerli Meslektaşımız Mehtap DURMAZ'ın Yeni Kitabı

Mehtap Hanımın kitabının önsözü:

ÖNSÖZ

Mesleki Yeterlilik, Görevde Yükselme, Müdürlük, Müdür Yardımcılığı ve Uzmanlık Hazırlık Sınavlarına yönelik olarak hazırlanan bu kitapta güncel mevzuat konuları madde madde ele alınmak suretiyle soru ve cevaplarıyla açıklanmıştır.

Bu kitap daha önce hazırladığım 4. kitap Gider Mevzuatı Soru Kitabı ile 3. kitap Mevzuat Soru kitabını birleştirilip (4. kitap Gider Mevzuatı Soru Kitabındaki Milli Emlak Mevzuatı çıkartarak ayrı bir kitap olarak yayınlanacaktır) Güncel Kanun ve Yönetmeliklerden faydalanarak hazırladığım Mevzuat ile ilgili soru ve cevapları bulunmaktadır.

5. kitabım Gider Mevzuatı Soru Kitabındaki sorular güncel mevzuata uygun olarak hazırlanmıştır. (Merkezi Yönetim Harcama Yönetmeliği, Muhasebe Yönetmeliği, 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu,4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, 6245 Sayılı Harcırah Kanunu; 5510 Sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu, 657 Devlet Memurları Kanunu,178 Sayılı Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK, Taşınır Mal Yönetmeliği, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu, 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu, 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu,  3065 Sayılı Katma Değer vergisi Kanunu, 6183 Sayılı Amme alacakları Tahsil Usulü Kanunu, 488 Sayılı Damga Vergisi Kanunu, 190 Sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında KHK, 2577 Sayılı İdare Yargılama Usul Kanunu, 3046 Sayılı Bakanlıkların Kuruluş ve Görev Esasları Hakkındaki Kanun, 3071 Sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun, 3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu, 4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun, 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanun, 5176 Sayılı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ve Yönetmelik, 7201 Sayılı Tebligat Kanunu ve Tebligat Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik, Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik, Kurum Sınavlarında Çıkmış Sınav Soruları)

Mevzuat Konularını içermektedir.

Bu nedenle tam detaylı olan bu kitabın sınavlara hazırlananlar için temel bir kaynak olarak çok yararlı olacağına inanmaktayım.

Sınavlara hazırlananlara faydalı olması dileğiyle, başarılar dilerim…

Mehtap DURMAZ

Defterdarlık Uzmanı