DEFTERDARLIK UZMANLARI DERNEĞİNDEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA!!! - Dernek Haberler
Dernek Haberleri DEFTERDARLIK UZMANLARI DERNEĞİNDEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA!!!

DEFTERDARLIK UZMANLARI DERNEĞİNDEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA!!!

DEFTERDARLIK UZMANLARI DERNEĞİNDEN  KAMUOYUNA AÇIKLAMA!!!

Defterdarlık Uzmanları Derneği; 04 Mart 2008 tarihinden bugüne kadar faaliyetlerini, mesleğin getirdiği dürüstlük, saygınlık, tarafsızlık ilkelerinin ışığında, üyelerimizin sorunlarına duyarlı, üyelerimiz ile etkili iletişim ve işbirliği içerisinde örnek bir KARİYER MESLEK DERNEĞİ olarak devam ettirdi ve devam ettirmektedir.

Derneğimiz; başta üyelerimiz olmak üzere tüm Defterdarlık Uzmanları ve Yardımcılarının haklarını gözetmekte, bunun yanında Kurumumuz bünyesinde, tüm meslek gruplarıyla bir aile çatısı altında bulunduğumuzun bilinci içerisinde çalışmaktadır. Bu nedenle; Bakanlık içerisinde çalışan tüm unvanların haklarını geliştirmeye yönelik oluşturulan, Maliye Dernekler Platformunun kuruluşuna memnuniyetle katıldık.

Son günlerde; Bakanlığımıza, başta Özel Geçiş Sınavı olmak üzere bir takım talepler içeren dilekçelerin verildiği, tarafımızdan sosyal medya vasıtasıyla haberdar olunmuştur. Çalışanların talepleri noktasındaki bu girişimlerine, karşı olmak gibi bir düşüncemiz asla olamayacağı gibi, Bakanlığımızda çalışan tüm unvanların istediklerini alabilmesini biz de isteriz.

Sosyal medyada yapılan bazı açıklamaların, Dernek olarak bizleri üzdüğü ve Dernekle ilgili asılsız haberler içerdiği için, web sitemiz aracılığı ile aşağıdaki açıklamaları yapma gereğini duyduk.

Derneğimizin, Özel Geçiş Sınavının yapılması veya yapılmaması konusunda herhangi bir girişimi ve çabası bulunmamaktadır. Bununla birlikte böyle bir sınavın açılması ya da açılmaması noktasında tek yetkili olan Bakanlığımızdır.

Bahse konu talepte bulunan bazı Kurum personellerinin, Derneğimize bu konu ile ilgili bir talebi olmadığı gibi, konu hakkında herhangi bir görüşmede yapılmamıştır. Yönetim Kurulu üyelerimizden bir arkadaşımızın, tamamen umuma açık bir telefon konuşmasının, anlamsız bir şekilde çarpıtılarak, sanki Derneğimiz özel geçiş sınavına karşıymış gibi gösterilmesi, Yönetim Kurulumuzca bir akıl tutulması olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca, her bireyin kendi düşüncelerini ifade etme özgürlüğünün bulunduğu, bundan dolayı kimse tarafından suçlanamayacağı açıktır.

Kaldı ki Dernek olarak, kurulduğumuz günden bugüne her düşünceye eşit mesafede ve demokrat bir tavır içerisinde olduğumuz, başta Maliye camiası olmak üzere herkesin malumudur. Yönetim Kurulumuz da bu anlayış üzerine; gerek Özel Geçiş gerekse KPSS sınavı ile mesleğe giren üyelerimizden teşekkül etmektedir. Dernek karar ve görüşlerini, Dernek Yönetim Kurulu toplantılarıyla vermekte ve bunun arkasında durmasını da bilmektedir. Şahsi kanaatlerin Dernek Tüzel Kişiliğini bağlamadığı aşikardır. Bunun yanında kişilerin düşüncelerine saygı duyulmasının da gerekli olduğu, farklı düşüncelerin bize zenginlik kattığı, yine Derneğimizin görüşüdür. Aynı zamanda Derneğimiz ya da Yönetim Kurulu üyelerimizin, özel geçiş sınavı yapılmasın diye bir girişimi de olmamıştır. Bu nedenle Derneğimizin, Bakanlık nezdinde Uzmanlık mesleğine giriş sınavı yöntemi konusunda görüş bildirmesinin ilkelerimizle bağdaşmadığını düşünmekteyiz.

Tüm bunların unutulup; kişilerin samimiyetine ve karakterine güvenilerek, samimi bir arkadaş ortamında, Yönetim Kurulu üyesi arkadaşımızın iyi niyetle söylediği kişisel düşüncesinin çarpıtılıp, Derneğimizin resmi görüşüymüş gibi sunularak, asılsız iftiraların çıkartılması, sanki Derneğimiz bu hususta resmi bir girişimde bulunmuş gibi gösterilmesi tamamen gerçek dışıdır.

Hatta akla zarar bir şekilde; Dernek olarak temsil ettiğimiz Defterdarlık Uzman ve Yardımcısı arkadaşlarımızın hiç sorunu yokmuş gibi, gidip Bakanlıkta özel geçiş sınavı olmasın diye kulis yaptığımıza kadar, traji komik ve söyleyenin ruh halini yansıtır, kulaktan dolma ve uydurma yazılar kaleme alınmıştır. Hatta yalan öyle bir hal almıştır ki; bu kişiler Personel Genel Müdürlüğümüz ile görüşme yapmış, sözde Genel Müdürlüğümüzde; “Özel geçiş sınavını, Dernek istemiyor demiş!!!” Yani sınav açılmasının tek engeli Derneğimiz imiş!!! Yazık, çok yazık. Bu tip tutum ve davranışların,  ne Derneğimize ne de saygın Maliye teşkilatına bir yarar getirmeyeceği gibi bir fitne ateşine sebebiyet vermekten başka bir işe yaramayacağı herkesçe malumdur.

Dernek Yönetim Kurulu üyelerimizi itham altına sokacak; saçma sapan, seviyesiz sosyal medya kahramanlarına şahit oluyor ve üzülerek konuyu takip ediyoruz. Asılsız ve mesnetsiz bu iftiralara karşı, sosyal medyada bizzat Dernek Başkanımızca cevap yazılmasına rağmen, halen suyu bulandırmaya, bundan pay çıkarmaya ve ucuz kahramanlık yapmaya çalışanların, ne yazık ki Kurumumuz personeli olması bizi ayrıca üzmektedir. Zira bu tip tutum ve davranışların; kuruluşundan bu yana, kurum kültürü ve gelenekleriyle övündüğümüz ve görev yapmaktan onur duyduğumuz Maliye teşkilatına zarar vermekten başka bir işe yaramayacağı herkesin aşikarıdır.

Derneğimiz; Yönetim Kurulu olarak düşüncelerini açıklamaktan çekinmeyen, üyesi olmayan hiçbir kimseden etkilenmeyen, böyle asılsız, böyle mesnetsiz iftiralara boyun eğmeyecek kadar güçlü ve dirayetlidir. Yapılanlar, ancak bizdeki olumlu düşünceleri yok etmektedir.

Tekrar etmekte fayda bulunmaktadır ki; biz Defterdarlık Uzman ve Yardımcılarını temsil etmekteyiz. Bunu yaparken, diğer meslek grubundaki Kurum personellerinin haklarını ihlal etmeden hareket eden, kendi meslektaşlarımızın hak ve çıkarlarını savunan, aynı zamanda Kurumumuz için nasıl faydalı oluruzun peşinde olan bir sivil toplum kuruluşuyuz.

Bu itibarla söz konusu açıklamalarımızdan; Kurumumuz teşkilatının, sosyal medyada dolaşan seviyesiz ve kalitesiz söylemlere itibar etmeyen,çok değerli memur arkadaşlarımızı tenzih ediyoruz. Umarız bu arkadaşlarımız hak ettikleri ve istediklerini alırlar.

Tüm bu açıklamalarımızdan sonra bile; maalesef haddini aşan, memuriyetten nasibini almamış, kimseler çıkabilecektir. BU KONU İLE İLGİLİ BİZ ARTIK YORUM YAPMAYACAĞIZ. Dernek karar ve görüşleri, Dernek resmi web sitesi (*), facebook ve twitter hesabından takip edilebilmektedir.

Dolayısıyla; Dernek resmi iletişim kanalları dışında, hiçbir açıklama ve söyleme itibar edilmemesi, Defterdarlık Uzmanları Derneği ismi ve kişiliğinin bu tip söylem ve iftiralardan uzak tutulması ve Yönetim Kurulu üyelerimiz hakkında konuşulanlara dikkat edilmesi noktasında tüm kamuoyunu bilgilendirir, bu konudaki her türlü yasal hakkımızı saklı tuttuğumuzu saygılarımızla duyururuz.

(*) www.duder.org.tr                                                            Defterdarlık Uzmanları Derneği